Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od svibanj, 2015

Kutija za alat

Jednu staru kutija za alat sasvim slučajno sam pronašla kod prijateljice u njenoj roditeljskoj kući. Poprilično sa čuđenjem gledala je na moje oduševljenje tom kutijom. Kutiju nisam ni donijela kući, a već sam imala ideju šta od nje da napravim. Kutiju sam prvo 2X prefarbala bijelom bojom, a onda sam zalijepila čipku na kutiju. Hvala Milena za kutiju.

Ljubav prema šivanju

Još od malih nogu uz majku sam učila da šijem. Uživala  sam u tom stvaranju nečega novog. Moji radovi su početnički, ali stvarani s puno ljubavi. Na internetu se nalaze mnoga uputstva za šivanje ovakve tašnice, dovoljno je samo da se upiše u pretraživač cloutc diy. 

Prijatelji....

Vjerovatno se često pitate šta pokloniti nekome za rođendan, a da to bude orginalno, kreativno i autentično. Jednoj prijateljici je bio rođendan i odlučila sam da joj poklonim nešto "moje" koristila sam malo bijele farbe, obradila to sve dekupaž tehnikom, a u okvir za sliku sam stavila jednu zajedničku fotografiju. 

Okvir za ogledalo

Nadam se da će vam se svidjeti prvi moj post. Na internetu se dosta pisalo o čuvenim okvirima od goblena i o njegovoj savremenoj primjeni u današnjim enterijerima. Ja sam svoj okvir pronašla na tavanu roditeljske kuće i bio je u prilično lošem stanju. Prvo sam ga morala očistiti od "tone" prašine. Zatim sam polijepila dijelove koji su otpali sa okvira. Pojedine pukotine sam popunila sa gitom za drvo, i na kraju sam prefarbala okvir bijelom bojom. Ja sam okvir farbala 2 x . Potreban materijal: Okvir Git za drvo Bijela farba